Valitse sivu

Kuinka minusta tuli rentoutusvalmentaja

26.11.2020 | Loistava mieli, Työuupumus

Hei, minä olen Heidi. Sammalmajan perustaja, blogitekstien kirjoittaja ja ”elämän tutkija”. Virallisilta ammattinimikkeiltäni rentoutusvalmentaja, hermoratahieroja, lauluntekijä, ja kasvatustieteen maisteri.

 

Ajatukset

Haluan tarjota sinulle ajatuksia siitä, kuinka voit itse vaikuttaa oman kehosi ja mielesi hyvinvointiin, ja valjastaa mielesi tukemaan omia tavoitteitasi ja unelmiasi. Näissä asioissa koen voivani auttaa sinua, sillä oman elämäni reitit ovat risteilleet surujen, pelkojen ja uupumuksen laaksojen kautta kohti ihanaa ja nautinnollista elämää. Elämää, jossa voin rakkaudella kohdata itseni ja toiset ihmiset, sekä suunnata kohti omia unelmiani luottaen elämän kannattelevaan voimaan.

Siitä saakka, kun aloin ottaa vastuuta omista valinnoistani, omista ajatuksistani, tunteistani ja oman elämäni suunnasta, aloitin muutoksen myös itsessäni. Jäin pois luokanopettajan työstä; myönsin työuupumuksen jälkeen rehellisesti itselleni, ettei se ollut unelma jota halusin elää.

Vaikka tulevaisuus oli epävarma ja pelottava, toi se mukanaan myös mielettömän vapauden tunteen. Tajusin, että oikeasti saan itse päättää mitä elämässäni teen. Mitä haluan nähdä ja kokea, millaiseksi haluan rakentaa työnkuvani ja koko elämäni.

 

Uuden opiskelu

Hermoratahieroja

Hermoratahieronta kiinnosti minua monipuolisena ja tehokkaana menetelmänä, ja siitä olin saanut apua myös omiin terveysongelmiini. Ajattelin, että haluan jollakin tavoin tulevassa työssäni auttaa ihmisiä; lähdin siis opiskelemaan hermoratahierojaksi.

Hermoratahieronnassa minua kiehtoo sen kokonaisvaltaisesti rentouttava vaikutus; kahden tunnin hoitokerran aikana käsitellään perusteellisesti koko keho päästä varpaisiin. Hermoratahieronnan avulla voidaan paitsi elvyttää ja tehostaa elimistön toimintoja, myös hoitaa useita vaivoja ja sairauksia tarkasti kohdennetuilla vaiva-alueiden käsittelyillä.

 

Lauluntekijä

Toisen koulutusalan valitsin täysin sydämeni ääntä kuunnellen. Musiikki on ollut lapsesta saakka osa minua, ja vihdoin annoin itselleni luvan ottaa kunnolla aikaa rakkaalle sävellysharrastukselleni. Opiskelin musiikkituotantoa ja valmistuin lauluntekijäksi Tornion ammattiopisto Lappiasta.

Lauluntekijäkoulutuksessa koin pitkästä aikaa samanhenkisistä ihmisistä koostuvan yhteisön voiman, sen yhteisen innostuksen, ilon ja rakkauden. Musiikin avulla työstin paljolti myös omia tunteitani ja työuupumustani, ja se auttoi minua löytämään omaa, hieman kadonnutta identiteettiäni.

 

Rentoutusvalmentaja

Näiden kahden koulutuksen jälkeen halusin vielä saada sellaisia työkaluja, joilla voisin kehittää ”henkistä puolta” itsessäni, ja kouluttaa mieltäni. Kuin taivaan lahjana eteeni tuli Suomen Hypnoosiliiton rentoutusvalmentajakoulutus. Aloitin opiskelun, ja minulle avautui aivan uusi maailma.

Rentoutusvalmentaja oli juuri se ammattinimike, joka piti sisällään sellaisen työnkuvan josta olin unelmoinut. (Ja minä kun olin luullut, ettei sellaista olisi edes olemassa.) Koulutuksen myötä ymmärsin, kuinka voin itse vaikuttaa ajatteluni kautta omaan toimintaani, ja sitä myötä koko elämääni.

 

Henkinen kasvu

Rentoutusvalmennuksessa käytettävät, henkilökohtaiset suggestiot, osoittautuivat tehokkaiksi ja elämänlaatuani lisääviksi. Koin niistä olevan suurta apua ihmissuhteissa ja haastavissa elämäntilanteissa. Mielessäni alkoi vahvistua ajatus, että tämä on se juttu, jonka avulla haluan auttaa ja tukea ihmisiä!

Aloin yhä enemmän lukea positiiviseen ajatteluun ja henkiseen kasvuun liittyvää kirjallisuutta. Henkisellä kasvulla en tarkoita hengellistä, uskonnollista kasvua, vaan ihmisenä kasvamista. Omien ajatusmallien tiedostamista ja niihin vaikuttamista. Läsnäoloa, keskittymistä olennaiseen. Irti päästämistä. Anteeksi antamista. Pyrkimystä tulla yhä tietoisemmaksi, ymmärtäväisemmäksi ja henkisesti hyvinvoivaksi ihmiseksi.

Kiinnitin huomiota omaan ajatteluuni ja mieleni toimintaan eri tilanteissa. Aloin käyttää positiivista itsesuggestiota päivittäin. Kuuntelin myös hypnoosiäänitteitä, joissa vahvistettiin itseluottamusta ja rakkautta. Ohjasin ajatteluani haluamaani suuntaan, ja tunsin elämän alkaneen kannatella minua. Aloin uskoa itseeni ja unelmiini.

 

Muutos

Huomasin suuren muutoksen tapahtuneen itsessäni. Tai oikeastaan yht´äkkiä tutut ihmiset alkoivat tavatessamme kommentoida minun jotenkin muuttuneen. Vaikutin kuulemma avoimelta, rauhalliselta ja positiiviselta. Useat sanoivat, että loistan hyvää energiaa.

Tämä kaikki kuulostaa varmaan höpsöltä itsensä ylentämiseltä. Mutta se ei ole tarkoitukseni, vaan haluan vain kuvailla mitä minulle tapahtui alkaessani tutustua itseeni, ajatuksiini ja tuntemuksiini. Koin että olin muuttunut ihminen; päähenkilö mielettömän jännittävässä seikkailussa nimeltä elämä.

Halusin aistia ja tuntea kaiken, imin itseeni ympäröivää maailmaa. Halusin jutella ihmisten kanssa, aivan kaikkien ja kaikkialla. Halusin kuulla heidän tarinansa, halusin hymyillä ja ottaa vastaan. Halusin säteillä valoa ja voimaa sitä tarvitseville, halusin auttaa niitä jotka olivat valmiita tekemään asioita oman hyvinvointinsa eteen.

Halusin, että kaikki tietäisivät muutoksen olevan mahdollista. Ajattelun muutoksen, toiminnan muutoksen, elämänmuutoksen. Ja haluan sitä edelleen, sillä kaikilla pitäisi olla oikeus tietää ja ymmärtää se tosiasia, että jokainen on itse vastuussa omasta elämästään. Sitä myötä jokaisella on vapaus ja mahdollisuus valita ja päättää oma polkunsa, oman kehityksensä ja elämänsä kulku.

Kun luen tätä tekstiä, minua hieman naurattaa. Mieleeni nousee mielikuva uskoon tulleesta, omaa herätystään julistavasta ihmisestä. Siitä tavallaan onkin kyse. Tässä tapauksessa en ole kuitenkaan alkanut uskoa ulkopuolisiin ihmisiin, hahmoihin tai jumaliin, vaan omaan itseeni!

Sammalmajan Heidi, muutos ja henkinen kasvu

Kun otat itse vastuun ajatuksistasi, tunteistasi ja elämäsi suunnasta, saat uutta voimaa selvitä eteenpäin myös haastavista elämänvaiheista.

Myrskyt

Toki elämään kuuluu edelleen ajoittain myös kärsimyksen, surun ja pelon hetkiä, eivät ne ole kadonneet ikiajoiksi. Osaan kuitenkin luovia myrskyissä viisaammin ja taitavammin kuin ennen, enkä koe olevani vaarassa vajota pohjaan.

Olen oppinut taitoja, joiden avulla aaltojen kuohut laantuvat nopeammin, eikä kylmä merivirta saa minusta niin suurta otetta kuin aiemmin. Ohjaanhan itse omaa laivaani, ja kapteenina osaan arvioida kuinka ajatella ja toimia.

Tiedän voivani luotsata myös sinua eteenpäin! Positiivisten suggestioiden avulla voin rentoutusvalmennuksessa selkeyttää ja vahvistaa ajatuksiasi, tai vapauttaa uutta energiaa käyttöösi.

 

 

Missio

Rentoutusvalmentajana minua kiehtoo erityisesti se, että voin tarjota asiakkaalle mahdollisuutta päästää irti elämää rajoittavista ajatuksista. Mahdollisuutta suunnata  tulevaisuuteen. Suggestioiden avulla on helppo tehostaa omiin tavoitteisiin pääsemistä, ja omiin unelmiin uskomista.

Myös itsemyötätunto on minulle aiheena rakas. Itsensä hyväksyminen, arvostaminen ja rakastaminen tuntuu olevan aihe, jota lähes kaikki ihmiset haluavat mukaan henkilökohtaisiin suggestioihinsa. Kuinka olla armollinen itseä kohtaan, kuinka olla riittävän hyvä juuri tällaisena kuin on.

Elämässä ja ihmisen hyvinvoinnissa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Fyysinen ja psyykkinen terveys kulkevat käsi kädessä, ja ihmisen hyvinvointia tulee edistää kokonaisvaltaisesti ja mahdollisimman luonnonmukaisesti. Liputan puhtaan, energia- ja vitamiinipitoisen ravinnon sekä luonnollisten hoitomenetelmien puolesta, ja haluan tarjota omaa tietotaitoani asiakkaitteni käyttöön niin hermoratahierojana kuin rentoutusvalmentajana.

Opiskelen koko ajan lisää myös lääkeyrttien ja villivihannesten hyödyistä, ja toivon tulevaisuudessa jakavani tietoutta myös näiden asioiden tiimoilta.

 

Suggestioita sinulle

”Rentoutusvalmentaja” on ammattinimikkeenä useille ihmisille tuntematon, eikä se täysin kuvaa kaikkea mitä se pitää sisällään. Olisiko suggestorentouttaja tai suggestiovalmentaja informatiivisempi? Joka tapauksessa, kyse on sekä asiakkaan johdattamisesta syvään rentouden tilaan, että voimaannuttavien suggestioiden ohjaamisesta alitajuntaan.

Jos koet, että rentoutusvalmennus ja henkilökohtaiset suggestiot voisivat olla sinulle avuksi, olet tervetullut lempeään ohjaukseeni. Teen rentoutusvalmennusta lähiohjauksena Oulun alueella, ja etäyhteydellä koko Suomeen. 

Ennen ensimmäistä varsinaista rentoutuskertaa käymme alkukeskustelun, jossa kuulen tilanteestasi, tavoitteistasi, tai asioista joihin haluaisit muutosta.

Luotan siihen, että ne ihmiset joita minun on tarkoitus auttaa, hakeutuvat luokseni. Sulje silmäsi ja hengitä syvään. Lähetän sinulle lämpöä, valoa ja rakkautta tähän hetkeen. Ehkä kohtaamme pian.

MunOulu sivustolla haastatteluni 30.11.2020

Lue tästä Tarina, ja pääset kurkkaamaan hieman syvemmälle sisäiseen maailmaani!

Täältä voit kuunnella Sammalmajan maksuttoman suggestiorentoutuksen.