Valitse sivu

Ole läsnä: tarjoa itsellesi taikaleipää!

17.02.2021 | Loistava mieli

Puhuva leipä

Tänä aamuna söin taikaleipää. Haukatessani leivästä ensimmäistä palasta, se vinkaisi minulle: ”Ole läsnä”.

Pysähdyin kuuntelemaan leipäpalasta. Katselin sitä tarkemmin. Se oli tuore ja muhkea, hyväntuoksuinen. Kullanruskea, hieman jauhoinen pinnaltaan. Aistin leipää ja sen välittämää hyvää energiaa. Tajusin, että muodostan itse kokemukseni tästä hetkestä.

Siirsin syrjään sanomalehden ja tietokoneen. Ei uutisia, ei sähköpostia, eikä varsinkaan somea. Halusin pitää aivoni edelleen sillä puhtaalla taajuudella, joka oli yön jäljiltä levännyt ja raikas. Aistiva, tunteva ja luova.

Puraisin leipää. Se oli muheva, kaunis kauraleipä. Irrottelin sormillani juurevia palasia, ja tunsin niiden laskeutuvan vatsalaukkuuni. Kuinka helppoa olikaan olla läsnä, tuntea voiman ja ilon imeytyvän kehoon. Tunnustella, maistella, olla tässä hetkessä kokonaisena ja elävänä.

Leipä myhäili tyytyväisenä, niin kuin minäkin. Viisas leipä, puhuva leipä.

Leipuri, ilon taikuri

Kuvittelin ihmisen, joka oli annostellut jauhot, veden ja kauraleseet isoon sammioon. Hymyillen sekoittanut taikinaa, tai ainakin painanut taikinakoneen nappia.

Kuinka hän sitten oli odotellut taikinan kohoamista, ehkä hyräillyt radiosta kuuluvan musiikin mukana pyöritellessään sillä välin korvapuusteja.

Kun leipätaikina oli valmis leivottavaksi, oli tämä onnellinen leipuri käsin vaivannut taikinaa, muokannut sen leiväksi ihmisille. Paistanut kultaiseksi, tulkoon syöjä leivän kaltaiseksi, ja sujauttanut pussiin.

 

Leipuri-siirtaa-omaa-energiaansa-leipaan

Voiko onnellisen leipurin leipoma leipä välittää positiivista energiaa syöjälle?

 

Valitse leipäsi

Lämpimän leivän minä ostin aamulla kaupasta, leivän joka oli minulle tarkoitettu ja sopiva. Sisältä ilmava ilosta, rapea kuori rakkaudesta, leivottu läsnäolon lempeään lauluun.

Kiitos sinulle hyvä leipuri, kiitos minulle kun ymmärsin. Minä itse luon tämän hetken, minä itse valitsen millaiseksi sen teen. Minä itse valitsen, otanko aisteillani vastaan minua vahvistavaa vai turruttavaa energiaa. Olenko läsnä, vai kadottanut itseni toisten kertomiin kokemuksiin.

Kiitos sinulle taikaleipä, että pysäytit minut tähän hetkeen.

 

Valitse läsnäolo

Kokeile sinäkin läsnäoloa käyttäen kaikkia aistejasi. Tunnustele, kuuntele. Katsele, maista ja haista. Pysäytä aika, ole läsnä. Hengitä sisään sinua vahvistavaa ja energisoivaa uutta ilmaa.

Tunne kuinka voimistut, tunne kuinka ilahdut. Kiitä tästä hetkestä, ehkä huulesi kaareutuvat luovuutta lisäävään, ja stressin kokemusta lievittävään asentoon.

Jos haluat lukea lisää pohdintojani liittyen läsnäoloon, suosittelen artikkelia ”Aika ja läsnäolon taika”. Oikein hyvää päivänjatkoa, ja lämpimiä leipiä sinulle!